Een van de engste dingen die kan gebeuren is dat je in de avond lekker in je bed ligt en dan plotseling beneden een inbreker je huis hoort binnenkomen. Niet alleen ben je bang dat spullen gestolen worden, je schrikt ook ontzettend over je veiligheid en de veiligheid van je familie. De kans op een inbraak is niet groot, maar het hoeft maar één keer mis te gaan en kan meteen grote gevolgen hebben. Zorgen voor een veilige woning is van groot belang. In dit artikel bespreken we hoe je een veilige woning kunt creëren. Dit begint niet persé met de installatie van een alarmsysteem.

Ramen en deurencheck

Het eerste wat je kunt doen voor een betere beveiliging van je huis is volledig gratis. Het kost alleen maar een paar minuten elke dag. We hebben het over het checken van je ramen en deuren wanneer je van huis weggaat of naar bed gaat. De meeste inbraken gebeuren namelijk niet zoals je dat vaak ziet in films met ingewikkelde inbraken en slotenkrakers. In plaats daarvan zoeken inbrekers naar openstaande ramen, of deuren die open zijn gelaten om snel naar binnen te glippen en iets mee te grissen. Zeker als je bijvoorbeeld autosleutels, mobiele telefoons of een portemonnee in het raamkozijn of naast de voordeur laat liggen. Ga daarom elke dag even de deuren en ramen langs voordat je de woning verlaat of als je naar bed gaat. Zorg er sowieso voor dat overdag de ramen en deuren gewoon op slot zitten ook als je zelf thuis bent.

Dubbel glas en goede sloten

De volgende stap waar je wel een klein beetje geld voor moet investeren, als het nodig is, is zorgen dat je overal dubbel glas en goede sloten hebt. Als je bijvoorbeeld enkel glas hebt in de een ruit in de voordeur dan is het heel makkelijk voor inbrekers om dit ruitje open te slaan en zo de deur van binnenuit open te maken. Ook oudere sloten worden makkelijker gekraakt. Kies voor dubbel glas en KFV sloten. Wil je ervoor zorgen dat je in het geval van brand of een noodgeval snel de woning kunt verlaten? Kies dan voor een vluchtdeur beslag.

Alarmsystemen

Als je de beveiliging van je woning echt tot het volgende niveau wilt tillen dan kun je kiezen voor een alarmsysteem. Er zijn verschillende opties zo kun je een beveiligingscamera instellen, een sensor systeem aanschaffen of je hebt tegenwoordig ook mistalarmen. Als  er een inbraak is zet een mistmachine in een klap de hele kamer in de mist waardoor de inbreker niks meer ziet.