Wanneer je een eigen bedrijf hebt en producten verkoopt, zal je in veel gevallen ook moeten beschikken over een magazijn. Als starter hoeft dat misschien nog niet maar naarmate je bedrijf groeit, merk je dat je niet alles meer op kan slaan in je schuurtje. Tijd dus voor een magazijn. Hoe regel je dat nu en waarom is het verder nodig? In deze blog vertel ik je er meer over. Lees je mee?

Genoeg ruimte voor het product

Zoals ik al zei, komen de meeste ondernemers op enig moment uit bij het punt dat er meer ruimte nodig is. Wanneer je meer moet vervoeren of verkopen bijvoorbeeld. Omdat te kunnen doen moet er een product beschikbaar zijn. Het is een heel natuurlijk gevolg van groei. Daarnaast zorgt meer ruimte voor het product er ook voor dat je een goede omgeving voor het product kan reguleren. Denk bijvoorbeeld aan het vocht in de lucht en de temperatuur. Je kan de ruimte helemaal toewijden aan het product en dus je bedrijf.

Nodig voor de opslag

Voor een opslag heb je behalve ruimte een aantal dingen nodig. Net noemde ik het reguleren van de temperatuur en dergelijke en daarvoor moet je natuurlijk materiaal installeren. Maar ook opslagplekken moeten in een lege ruimte nog gecreëerd worden. Stellingen met lekbakken zijn voor iedereen aan te raden maar vooral wanneer je vloeibare producten opslaat. Bij lekken voorkom je dat de vloeistof een reactie kan veroorzaken met een andere gelekte vloeistof door er een lekbak onder te plaatsen. Veilig en schoon!

Goed geordend

Met het juiste materiaal en een goede opstelling ben je al bijna klaar, naast de ruimte natuurlijk. Maar een goed plan ontwerpen voor het magazijn moet dan nog gebeuren. Een plan is eigenlijk een soort plattegrond. Zo weet je waar alles staat en blijft het geordend. Dat maakt het werken in het magazijn ook makkelijker en dus efficiënter. Stel medewerkers van dit plan op de hoogte en werk samen om het zo net mogelijk te houden.

Blik op de toekomst

Wanneer je een magazijnruimte uitkiest en een plan maakt, houd dan altijd het oog op de toekomst. Zo kan je bijvoorbeeld voor een ruimte met uitbreidmogelijkheden kiezen. Of een locatie die niet te ver van de klant of jouw huis is etc. dat maakt je werk makkelijker en leuker. Met een blik op de toekomst help je jezelf in het heden ook. Jouw magazijn kan uitgroeien tot een enorm bedrijf en dat begint hier.