Eens in de zoveel tijd is het tijd voor een nieuw energiecontract voor je bedrijf. Geen enkele ondernemer wil te veel geld betalen voor de maandelijkse energierekening of je nu een kleinzakelijke of een grootzakelijke verbruiker bent. Ben je een gebruiker van grootzakelijke energie en ben je op zoek naar een goedkope energiedeal? Dat komt goed uit: in dit artikel hebben we enkele handige tips en tricks verzameld waarmee jij kunt profiteren van een voordelig energiecontract voor je onderneming. Start je nieuwe grootzakelijke energiecontract met flink wat voordeel en volg de volgende tips voor korting. Het geldt dat je overhoudt kun je weer in andere delen van je bedrijf steken.

Onderneem altijd actie en blijf overstappen van energie

Misschien herken je het wel: je hebt een prima energiecontract te pakken voor je bedrijf en nadat de einddatum verstreken is, heb je geen tijd of zin om daar iets aan te veranderen. Voordat je het weet, is er weer een jaar voorbij en zit je nog steeds met hetzelfde energiecontract bij dezelfde leverancier. Dit overkomt veel ondernemers in Nederland; zij blijven hangen en vergeten om over te stappen. Dat is ontzettend zonde, want hiermee gaat veel geld verloren. Op die manier betaal je namelijk nooit het meest scherpe tarief voor je grootzakelijke energie. Blijven hangen is daarom geen optie wanneer je de goedkoopste grootzakelijke energie wilt scoren. Onderneem actie en ga altijd op zoek naar een nieuwe energiedeal. Gebruik hiervoor een zakelijke energievergelijker om binnen no time een passend contract te vinden. Op Minder.nl vind je zo’n handige tool waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Vul hier je jaarlijkse energieverbruik in evenals eventuele wensen en de vergelijker zoekt voor jouw aanvraag meerdere passende deals.

Check de opzegtermijn van je huidige energiecontract

Overstappen is zo gepiept, mits je het op het juiste moment doet. Wanneer je nog over een grootzakelijk energiecontract beschikt, moet je goed kijken naar de opzegtermijn van je contract. Op het moment dat je een energiecontract afsluit doe je dit voor een bepaalde tijd. Op basis daarvan koop de energieleverancier zakelijke energie voor jou in. Besluit je om dat contract eerder dan afgesproken op te zeggen dan mag je energieleverancier een zogeheten opzegboete versturen. Dat is een bedrag dat je moet betalen voor de energie die je nog af had moeten nemen. De leverancier kan immers niets met zo’n overschot aan energie en wil daar het beloofde geld voor zien. Zo’n opzegboete krijg je bovenop de energiekosten van een nieuw energiecontract. Al met al betaal je op die manier dus veel te veel voor je grootzakelijke energie.

Einddatum van grootzakelijke energie is ook belangrijk

Naast de opzegtermijn is het aan te raden om te letten op de einddatum van je grootzakelijke energiecontract. Hoewel je moet wachten tot je opzegtermijn met het overstappen naar een ander energiecontract moet je ook weer niet té lang wachten. Er is namelijk ook nog een einddatum waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk dat je overstapt in de opzegtermijn en voor de einddatum om op een andere manier hoge kosten te voorkomen. Is de einddatum namelijk verstreken dan wordt het energiecontract stilzwijgend verlengd. In eerste instantie lijkt dit geen probleem, maar: dit gebeurt helaas altijd tegen hoge verlengingstarieven. Dat scherpe tarief waarvoor je het contract eerder had afgesloten is nergens meer te bekennen. Oeps, dat wordt flink betalen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Schrijf daarom de opzegtermijn en de einddatum al op op het moment dat je je energiecontract afneemt. Op die manier weet je precies wanneer je moet overstappen voor een goedkopere deal omtrent grootzakelijke energie.