Als je een website of blog hebt, is het belangrijk om hoog in de zoekresultaten van Google te staan. Daarom is het belangrijk om je content zo te schrijven dat Google het zal waarderen. In dit artikel geven we je tips hoe je dat kunt doen.

Zoekmachines zoals Google zijn altijd op zoek naar kwalitatief goede content. Content die relevant is voor de gebruiker en die aansluit op wat er wordt gezocht. Het is dus belangrijk om je content zo te maken dat Google het waardeert. Hieronder geven we je tips hoe je dat kunt doen.

1. Zorg ervoor dat je content relevant is

Zorg ervoor dat je content relevant is voor de gebruiker. Schrijf over onderwerpen waar je doelgroep interesse in heeft en die aansluiten op wat zij zoeken. Zo maak je kans dat je hoog in de zoekresultaten komt te staan.

2. Maak je content uniek

Probeer je content uniek te maken, zodat deze opvalt tussen de andere zoekresultaten. Voeg bijvoorbeeld een eigen mening of ervaring toe. Op die manier maak je kans dat mensen je content gaan delen, waardoor je weer hoger in de zoekresultaten komt te staan.

3. Zorg ervoor dat je content goed te lezen is

Zorg ervoor dat je content goed te lezen is, door de tekst goed te structureren en door gebruik te maken van headlines en subheadlines. Op die manier maak je kans dat mensen je content gaan lezen en delen.

4. Gebruik zoekwoorden

Gebruik zoekwoorden in je tekst, zodat Google weet waar je content over gaat. Zorg er wel voor dat je zoekwoorden natuurlijk gebruikt, zodat je content niet als spam wordt gezien.

5. Promoot je content

Zorg ervoor dat je content goed te vinden is, door deze te delen op social media en door linkjes naar je content te plaatsen op andere websites. Op die manier maak je kans dat je hoog in de zoekresultaten komt te staan.

Pro Tip: Linkbuilding om je content te versterken

Een goede manier om ervoor te zorgen dat je site hoog in de zoekresultaten komt, is door linkbuilding. Dit houdt in dat je linkjes plaatst naar je eigen site vanuit andere websites. Google ziet deze linkjes als een soort ‘stemmen’ voor je site, waardoor je hoger in de zoekresultaten komt te staan.