Het klinkt allemaal erg makkelijk, maar toch kan het op vele fronten nog fout gaan en is het nog best wel even ingewikkeld, een pakket verzenden! Wanneer je bijvoorbeeld een pakket naar het buitenland wilt verzenden, komen hier andere dingen aan te pas dan wanneer je een pakket in het binnenland wilt verzenden. Zo moet je bijvoorbeeld beschikken over douane documenten, zodat het pakket in het buitenland ook de juiste eindbestemming zal vinden. In dit blog zullen we met je kijken naar de verschillende mogelijkheden van het verzenden van een pakket en vertellen we je waar je op moet letten!

De mogelijkheden om een pakket te versturen

Er zijn verschillende mogelijkheden om een pakket te versturen. Afhankelijk van een aantal factoren kun je er voor kiezen om de pakketten zelf te frankeren, maar zou je ook ke pakket naar een postpunt kunnen brengen om vervolgens de verzending verder af te handelen. Wanneer je meerdere, grote of pakketten naar het buitenland wilt verzenden, zijn er weer andere mogelijkheden beschikbaar!

Een pakket verzenden in het binnenland

Wanneer je een pakket wilt versturen in het binnenland, zal je al snel bij PostNL of een ander postbedrijf in Nederland uitkomen. Voor particulieren is er de mogelijkheid om gemakkelijk naar een postpunt te lopen, om hier de frankering en verzending af te handelen. Grote bedrijven, zoals webshops, kunnen een deal sluiten met PostNL, waarna PostNL dagelijks de pakketten op komen halen. De bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor het stickeren en frankeren van de pakketten, waarna er een bus van PostNL langskomt en de pakketten zal leveren bij het sorteercentrum.

Een pakket verzenden naar het buitenland

Bij een pakket verzenden naar het buitenland zijn deze stappen iets ingewikkelder. Wanneer je een pakket gaat verzenden naar het Buitenland zul je verschillende documenten moeten invullen voor o.a. de douane, wat bij verzending in het binnenland natuurlijk niet aan de orde is. gelukkig zijn er tegenwoordig vele bedrijven die deze administratieve handelingen voor je oppakt en zij er verder voor zorgen dat de verzending goed geregeld zal worden en het pakket op de juiste bestemming komt!

Een groot, klein of breekbaar pakket versturen

Ook voor grote, kleine of breekbare pakketten gelden er weer andere regels. Bij een breekbaar pakket is het bijvoorbeeld van belang dat er een waarschuwingssticker op het pakket is geplakt. Ook voor vloeibare pakketten of zware pakketten zijn er weer aparte regels. Bij een postpunt of wanneer je een contract afsluit zal dit allemaal met je gecommuniceerd worden, zodat je zorgeloos pakketten kunt verzenden naar zowel het binnen- als het buitenland!