'Made in Germany' is misschien wel de beste aanbeveling voor Kalkhoff elektrische fietsen. Duitsland staat nog steeds bekend om zijn kwalitatief goede producten, en dat geldt ook zeker voor de Duitse fietsen. Betrouwbaar, solide, goed gemaakt en duurzaam. Dat is waar 'made in Germany' voor staat, en dat is ook het kenmerk van de Kalkhoff fietsen. Dat betekent in de praktijk tien jaar garantie op de frames van e-bikes en speed pedelecs en twee jaar op de accu’s en motoren. Kalkhoff is een oud familiebedrijf uit Cloppenburg, een klein stadje in Noord-Duitsland. Opgericht in 1919 in de werkplaats naast het ouderlijk huis van Heinrich Kalkhoff is het uitgegroeid tot een gerenommeerde fietsenproducent. Dat Kalkhoff een toonaangevende fietsenproducent is geworden mag ook blijken uit het feit dat het niet alleen levert aan de particuliere markt, maar ook de zakelijke markt bedient met elektrische deelfietsen. Dat die tegen een stootje moeten kunnen zal duidelijk zijn. 

Modellen van Kalkhoff elektrische fietsen

De belangrijkste modellen van Kalkhoff zijn de Image, de Endeavour en de Entice. De fietsen zijn perfect voor woon-werkverkeer, recreatieve ritten en vakanties. Modellen van Kalkhoff zijn over het algemeen wat sportiever dan de gemiddelde e-bike. De Image modellen zijn vooral goede stadsfietsen: comfortabel, wendbaar en onderhoudsvrij. De Endeavour en de Entice series zijn meer voor de sportieve fietsers: veel versnellingen, een sportieve zit, schijfremmen en een krachtige middenmotor. De Endeavour fietsen zijn de alleskunners onder de Kalkhoff elektrische fietsen. Geschikt voor woon-werkverkeer, maar vooral ook voor tourritten en sportieve uitdagingen. Ze zijn ook verkrijgbaar met de onderhoudsarme en stille Gates riemaandrijving, de nieuwste trend op fietsgebied. Alle modellen zijn verkrijgbaar in een dames- en herenuitvoering. De Kalkhoff elektrische fietsen zijn niet alleen degelijk, maar ook aan het design wordt de nodige aandacht besteed.

Je Kalkhoff fiets online kopen

Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om je fiets online te kopen. Dat klinkt misschien gek, maar dat valt mee. Natuurlijk wil je een fiets uitproberen en een proefrit maken. Ook is het wel heel handig om bij onderhoud en reparatie naar een fysieke plek te kunnen. Dat is allemaal mogelijk. Een proefrit kun je maken bij de winkels en reparatiecentra. Een monteur komt soms bij je thuis of je kunt terecht bij een reparatiecentrum. Het voordeel van online winkelen is dat je rustig op de bank de verschillende modellen kunt bekijken en bestellen, op het moment dat het jou uitkomt. Ook alle accessoires en de verschillende verzekeringen kun je naast elkaar leggen en vergelijken zonder meteen een beslissing te hoeven nemen.