Er zijn natuurlijk een hoop verschillende cryptocurrencies in omloop. Iedereen kent de Bitcoin wel, dat is tenslotte de grootste online coin die er bestaat, maar er zijn ook kleinere coins zoals Ethereum, Ripple of Dogecoin. Er komen ook iedere dag meer coins bij. Als je gaat kijken naar Ripple vs Ethereum zie je dat dit twee coins zijn met stijgende koers. Crypto experts zeggen dat beide coins veel potentieel hebben en in de toekomst ook zullen stijgen in waarde. Ethereum is in 2015 uitgebracht door Vitalik Buterin. Deze coin wordt voornamelijk door ontwikkelaar voor de ontwikkeling van apps. Er zijn natuurlijk ook veel investeerders die aan de slag gaan met Ethereum om hier winst uit te halen. Ripple is opgericht door Arthur Britto, David Schwartz en Ryan fugger. Het doel van ripple was om een coint te creëren die bijvoorbeeld banken konden gebruiken als internationale betaalmiddel. Ook bij deze coin is het mogelijk voor iedereen om deze te kopen en te investeren.

Beleggen in Ripple of Ethereum

Je kunt in beide coins gemakkelijk beleggen. Investeren in Ripple vs Ethereum kun je het makkelijkst doen via een online broker. Er zijn veel verschillende online brokers waar je kunt beginnen met beleggen. Kies daarom altijd eentje uit waar jij je het comfortabelst bij voelt. Als je nieuwe bent in beleggen is het slimmer om te beginnen met een demo account zodat je kunt zien hoe het platform werkt. Wanneer je aan het platform bent gewend kun je echt geld storten op jouw account en kun je beginnen met beleggen. Dan is de vraag of je Ripple vs Ethereum moet kiezen. Het is slim om beide koersen met elkaar te vergelijken en dan daaruit bepalen in welke je wilt gaan investeren. Wanneer je het gevoel hebt dat de koers weer gaat dalen kun je de coins verkopen en heb je winst. Zo moet je de koers in de gaten houden en kun je de weer opnieuw coins kopen als je denkt dat de koers zal stijgen.

Voor en nadelen

Iedere coin heeft zijn voor en nadelen. Zo ook bij Ripple vs Ethereum. De voordelen van Ripple is dat de transactie geen aanhangende kosten hebben en dat het netwerk gemiddeld 1000 transacties per seconden kan maken. De nadelen van Ripple is dat het grootste gedeelte van de coin in bezit is van het bedrijf zelf en dat de coin in grote hoeveelheden op de markt wordt zodat de coin niet goed kan groeien. Voordelen van Ethereum zijn dat het vele toepassingen heeft en het ook een zeer snel groeien currency is in bekendheid en grootte. Het nadeel is dan echt wel dat de koers heel erg schommelt. Dit betekent dus high risk maar ook high reward. De coin ook vrij nieuw dus er is niks zeker over de toekomst van Ethereum.