Klussen is niet voor iedereen weggelegd. Natuurlijk kan iedereen het proberen maar er zijn maar weinig mensen die het zo in de vingers hebben dat ieder project tot een succesvol einde gebracht wordt. Gelukkig kom je met oefening al heel ver. En het is ook heel leuk om af en toe het gereedschap erbij te pakken. In deze blog vertel ik meer over de soorten klussen die je kan uitvoeren. Lees je mee?

Hobby of serieus

Je kan het klussen namelijk doen als een hobby maar als je er een talent voor hebt, wil je wellicht overwegen om dit in opdracht van andere te doen. Zo kan je als je wilt een eigen bedrijfje opstarten. En dat terwijl je dus doet wat je leuk vindt! Wie wilt dat nu niet? Je kan natuurlijk op ieder moment besluiten om hier mee te beginnen maar het handigste is om vooraf te leren hoe je in opdracht van een ander moet werken. Zo raak je gewend aan deadlines en aan de structuur maar ook aan de feedback van de klant. Doe bijvoorbeeld eerst een paar opdrachten voor familie en vrienden en vraag wat zij ervan vinden.

Alles in huis

Voor je aan een project kan beginnen heb je natuurlijk materiaal nodig. Investeer in goed gereedschap voor jouw klus. Dat maakt niet alleen de kwaliteit voor de uitkomst beter, het is ook voor je veiligheid heel belangrijk om met veilig materiaal te werken. Daarnaast heb je ook ‘bouwmateriaal’ nodig. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je wilt maken. Er zijn wel zo van die materialen die je altijd in huis kunt halen omdat je ze vaak voor verschillende projecten kunt gebruiken. Denk aan bepaalde schroeven maar ook multiplex platen. deze platen zijn multi inzetbaar voor allerlei projecten in en rondom huis bijvoorbeeld. Zo kun je ze gebruiken voor het verstevigen van een aanbouw maar ook als materiaal voor een meubelstuk.

Wat maak jij?

Kijk voor je een project ook goed naar wat er bij jou past. zo blijf je dingen doen die je leuk vindt en waar je goed in bent. Sommige mensen vinden alles leuk en kunnen zich ook met van alles uit de voeten maken, anderen houden het bijvoorbeeld liever bij het schilderwerk of het ontwerpen en in elkaar zetten van meubels. Je kan natuurlijk altijd uitbreiden naar een ander veld binnen het klussen en bouwen. Als de basis goed zit en je er plezier in hebt, dan ben je al halverwege.

Wat wordt jouw volgende project?