Wil je met je bedrijf bijdragen aan een betere wereld? Dan is het aan te raden om over te stappen op groene mkb energie. Er zijn nog steeds veel ondernemers in Nederland die niets tot weinig doen aan het vergroenen van hun bedrijf. Je moet weten dat een deel van die ondernemers verplicht is om energiebesparende maatregelen te treffen. Wist je bijvoorbeeld dat ieder bedrijf dat op jaarbasis meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruikt iets moet doen aan energiebesparing? Stap onder andere daarom over op groene stroom. In dit artikel lees je meer over de voordelen van groene energie.

Groene stroom is beter voor de toekomst

De kans is klein dat je nog nooit iets gelezen of gehoord hebt over de verandering van het klimaat. Langzaam maar zeker wordt de aarde warmer. Dat komt onder andere door uitlaatgassen zoals CO2. Bij de productie van grijze stroom komt veel CO2 vrij, wat dus slecht is voor de aarde. Kijken we naar de productie van groene energie dan zien we dat daar veel minder CO2 bij wordt aangemaakt. Alleen daarom al is groene stroom beter voor de wereld en de toekomst. Dat zit ‘m ook in de energiebron; groene energie wordt namelijk geproduceerd uit natuurlijke bronnen zoals de zon en de wind. Grijze energie wordt daarentegen geproduceerd uit fossiele bronnen zoals steenkool en aardolie. Dat zijn bronnen die op een dag op zullen zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Natuurlijke energiebronnen zijn onuitputtelijk en gaan daarom voor altijd mee.

Je kunt je eigen duurzame energie opwekken

Natuurlijk is dat niet het enige voordeel van groene energie. Wat ook heel prettig is, is het feit dat je je eigen groene stroom kunt opwekken als je dat zou willen. Daar heb je natuurlijk wel het een en ander voor nodig, maar bij grijze stroom kan dit absoluut niet. Om je eigen verantwoorde energie op te wekken, heb je zonnepanelen nodig. Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is afhankelijk van hoeveel energie je op jaarbasis verbruikt. Hierbij moet je weten dat het in eerste instantie een dure aankoop lijkt te zijn, maar dat je de kosten voor je zonnepanelen er altijd binnen enkele jaren uit hebt. Je maakt al die tijd namelijk gebruik van gratis zonne-energie, aangezien zonnestralen niets kosten! Gemiddeld heb je de kosten voor zonnepanelen er binnen 8 tot 10 jaar uit en gaan zonnepanelen 20 tot 25 jaar mee. Op die manier is het heel eenvoudig om je winst te berekenen.

Groene zakelijke energie is goed te betalen

Ook wanneer je nog niet direct de overstap wilt maken naar zakelijke zonnepanelen is het goed om te weten dat je alsnog niet de hoofdprijs hoeft te betalen wanneer je over wilt stappen op groene zakelijke energie. Je kunt namelijk net als bij grijze stroom gebruik maken van een zakelijke energievergelijker om zo een goede energiedeal te vinden. Op energie-zakelijk.nl vind je zo’n tool waarmee je vandaag nog een nieuw energiecontract kunt scoren. Zoek alvast je jaarlijkse energieverbruik op en je kunt direct beginnen. Uit een zakelijke energievergelijker krijg je altijd meerdere aanbiedingen te zien waaruit je zelf een passend energiecontract kiest. Tot slot krijgen ondernemers altijd te maken met andere zakelijke voordelen wanneer het gaat om subsidies en vergoedingen. De Nederlandse overheid wil namelijk graag dat bedrijven in Nederland overstappen op het verduurzamen van hun bedrijf en hebben daarom diverse vergoedingen beschikbaar. Lees je vooral eens in in dit onderwerp wanneer je van plan bent om over te stappen op groene stroom of zakelijke zonnepanelen.