Heb jij al jaren dezelfde tuinstoelen staan? Dan heb je misschien in het afgelopen jaar gemerkt dat die ene stoel wel wat wankel lijkt en dat die zware bloempot die je op die andere stoel liet vallen toch wat schade heeft aangericht. Het wordt dus wellicht tijd voor nieuwe tuinstoelen. Maar hoe beslis je voor welke stoelen je gaat? Het kan natuurlijk zijn dat je gezin is gegroeid in de laatste jaren en dat je systematisch een stoel te kort kwam. Het kan ook zo zijn dat je nu liever in een fauteuil zit met je benen omhoog in plaats van op een bistrostoeltje. Of wil je juist van die leuke bistrostoeltjes voor in dat ene hoekje van je tuin?

Bestel je tuinstoelen online, dat is wel zo gemakkelijk

Je hoeft niet perse naar een winkel om aan tuinstoelen te komen. Je kunt ze net zo gemakkelijk online bestellen. Zeker wanneer je gaat voor een vergelijkbare set als die je al had, is dat geen enkel probleem. Je kunt natuurlijk wel naar de winkel gaan. De winkels zijn weer geopend en je kunt daar weer zonder een afspraak te hoeven maken binnenlopen. Op die manier kun je op je gemak even "proefzitten" in verschillende tuinstoelen. Vergeet je er niet direct kussens bij te bestellen?

Je complete tuinset vervangen is niet altijd nodig

Vaak zijn sommige onderdelen van je tuinset nog prima in orde. De tafel bijvoorbeeld. Of de voetenbankjes. Je hoeft, in veel gevallen, dus niet de complete tuinset te vervangen. Maar als je dat wel gaat doen, ga dan voor een aluminium tuinset. Deze set zal niet gaan roesten, is lichtgewicht en dus gemakkelijk op te bergen voor de herfst en de winter. Een ander voordeel is dat je totaal geen onderhoud hoeft te plegen aan een aluminium tuinset. Even met de harde borstel er langs om spinnenwebben te verwijderen en je bent weer klaar voor de zomer.

Vergeet niet een beschermhoes te bestellen

Heb je de ruimte in je schuur of garage om je tuinstoelen in op te bergen in de herfst en de winter? Dat is wel zo gemakkelijk. Toch is het ook in de schuur of de garage fijn om de tuinset netjes te kunnen afdekken. Een beschermhoes aanschaffen is dan ook een goed idee. Onder die beschermhoes kun je in veel gevallen ook de tuinskussens kwijt. Maar wil je er zeker van zijn dat er geen ongedierte bij je kussens kan? Dan is een speciale kussenkist wel een aanrader.